Ρύζι Καρολίνα

…το πιο διαδεδομένο τρόφιμο στη γή!

Πλούσια σε βιταμίνες Β, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο. Πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών και αμινοξέων. Η λευκή καρδιά της μαρτυρεί την αυξημένη περιεκτικότητα σε άμυλο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Καρολίνα

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1479kj/348kcal
Λιπαρά (fat)1,1gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)0,3gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)79gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)0,2gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)1gr
Πρωτεΐνες (protein)6gr
Αλάτι (salt)0,02gr

Είναι ένα λευκός, μεσόσπερμος καρπός με ωραία γεύση. Περιέχει πολύ άμυλο το οποίο απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα, παρέχοντας ένα νόστιμο και μελάτο αποτέλεσμα. Η καλύτερη ελληνική Καρολίνα καλλιεργείται στην πεδιάδα του ποταμού Στρυμόνα. Είναι κατάλληλο για γεμιστά, ριζότο και φαγητά φούρνου.