...ισορροπημένη Μεσογειακή διατροφή

Τροφικές Αλλεργίες & Δυσανεξίες

Η τροφική αλλεργία ορίζεται ως μια δυσμενής αντίδραση του οργανισμού στις πρωτεΐνες της τροφής μέσω ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία προκαλείται από την κατανάλωση (εκούσια ή μη) ενός αλλεργιογόνου τροφίμου. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την εμφάνιση αντικειμενικών και σταθερά αναπαραγόμενων συμπτωμάτων που χαρακτηρίζονται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας που αφορά ένα ή περισσότερα «φυσιολογικά» συστατικά των τροφών.Οι τροφικές αλλεργίες προκαλούνται κυρίως από οκτώ τρόφιμα

1. Το αγελαδινό γάλα

2. Το αυγό

3. Τη σόγια

4. Τα φιστίκια

5. Τα καρύδια

6. Το σιτάρι

7. Τα ψάρια

8. Τα οστρακοειδή

 

 

Όσοι έχουν δυσανεξία στα τρόφιμα δεν μπορούν, επομένως, να υποτιμήσουν το πρόβλημα και πρέπει να αποφύγουν την κατάποση αυτών των τροφίμων.

 

Ωστόσο, η τροφική δυσανεξία δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ανυπέρβλητο εμπόδιο για μια ισορροπημένη και νόστιμη διατροφή. Ο αριθμός των τροφίμων που μπορούν να καταναλωθούν χωρίς να προκαλούν δυσανεξία είναι πολύ μεγάλος!

 

Τα προϊόντα agrimon, καθώς παράγονται από αυθεντικές και μη επεξεργασμένες πρώτες ύλες, μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά μία διατροφή η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τροφικής αλλεργίας και δυσανεξίας χωρίς να υστερεί σε γεύση και ποιότητα!