Ρύζι Καρολίνα
…το πιο διαδεδομένο τρόφιμο στη γή!
Πλούσια σε βιταμίνες Β, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο. Πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών και αμινοξέων. Η λευκή καρδιά της μαρτυρεί την αυξημένη περιεκτικότητα σε άμυλο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Καρολίνα
ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS | ΑΝΑ/PER 100gr |
Ενέργεια (energy) | 1479kj/348kcal |
Λιπαρά (fat) | 1,1gr |
εκ΄ των οποίων κορεσμένα (of which saturates) | 0,3gr |
Υδατάνθρακες (carbohydrate) | 79gr |
εκ΄ των οποίων ζάχαρα (of which sugars) | 0,2gr |
Εδώδιμες ίνες (fiber) | 1gr |
Πρωτεΐνες (protein) | 6gr |
Αλάτι (salt) | 0,02gr |
Είναι ένα λευκός, μεσόσπερμος καρπός με ωραία γεύση. Περιέχει πολύ άμυλο το οποίο απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα, παρέχοντας ένα νόστιμο και μελάτο αποτέλεσμα. Η καλύτερη ελληνική Καρολίνα καλλιεργείται στην πεδιάδα του ποταμού Στρυμόνα. Είναι κατάλληλο για γεμιστά, ριζότο και φαγητά φούρνου.