Ταμπουλέ

...για νόστιμη & υγιεινή μεσογειακή διατροφή

Κλασσικό πιάτο της Μεσογειακής διατροφής, προέρχεται από την παράδοση της Παλαιστίνης. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά της επιλογής σας. Μια αγνή και ποιοτική τροφή που στηρίζει τις ανάγκες μας για ενέργεια.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πλιγούρι σίτου (γλουτένη) 92%, αφυδατωμένη ντομάτα, κρεμμύδι & καρότο, αφυδατωμένο σκόρδο, μαϊντανό, δυόσμο, κύμινο, μπαχάρι και πιπέρι.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1652kj/391kcal
Λιπαρά (fat)1,44gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)<0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)76gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)3,1gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)12,8gr
Πρωτεΐνες (protein)12,3gr
Αλάτι (salt)0,07gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Αυτή η σαλάτα συμβάλει τα μέγιστα στην ολοκληρωμένη διατροφή του οργανισμού μας. Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, κάλιο και νάτριο. Το πλιγούρι προσφέρει υδατάνθρακες και ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού μας συστήματος. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Α. Δροσερή Σαλάτα. Προσθέτουμε σε ένα φλυτζάνι προϊόν 2,5 μέρη νερό σε θερμοκρασία βρασμού και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε καρέ ντομάτας, αγγούρι, άνηθο, δυόσμο, αποξηραμένο σύκο, ρόδι, ότι υπάρχει στην κουζίνα! Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. Β. Ορεκτικό ή Συνοδευτικό. Σε ένα φλυτζάνι προϊόν προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό και βράζουμε ήπια. Προσθέτουμε το λάδι και αλατίζουμε από την αρχή του βρασμού. Μετά το τέλος του, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι. Συνοδεύει ψητό χοιρινό ή ψάρι.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Αυτή η σαλάτα συμβάλει τα μέγιστα στην ολοκληρωμένη διατροφή του οργανισμού μας. Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, κάλιο και νάτριο. Το πλιγούρι προσφέρει υδατάνθρακες και ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού μας συστήματος. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Α. Δροσερή Σαλάτα. Προσθέτουμε σε ένα φλυτζάνι προϊόν 2,5 μέρη νερό σε θερμοκρασία βρασμού και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε καρέ ντομάτας, αγγούρι, άνηθο, δυόσμο, αποξηραμένο σύκο, ρόδι, ότι υπάρχει στην κουζίνα! Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. Β. Ορεκτικό ή Συνοδευτικό. Σε ένα φλυτζάνι προϊόν προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό και βράζουμε ήπια. Προσθέτουμε το λάδι και αλατίζουμε από την αρχή του βρασμού. Μετά το τέλος του, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι. Συνοδεύει ψητό χοιρινό ή ψάρι.