Ρύζι Μπονέτ
…το πιο διαδεδομένο τρόφιμο στη γή!
Το λεπτόκοκκο μακρύσπερμο αυτό ρύζι υφίσταται πριν την αποφλοίωσή του υδροθερμική επεξεργασία η οποία ‘μεταφέρει’ πολλά θρεπτικά συστατικά τού φλοιού στον καρπό και τον εμπλουτίζει διατροφικά, ‘βάφοντας’ παράλληλα το χρώμα του καρπού στο υποκίτρινο αυτό χρώμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Μπόνετ
ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS | ΑΝΑ/PER 100gr |
Ενέργεια (energy) | 1488kj/350kcal |
Λιπαρά (fat) | 1,3gr |
εκ΄ των οποίων κορεσμένα (of which saturates) | <0,3gr |
Υδατάνθρακες (carbohydrate) | 78gr |
εκ΄ των οποίων ζάχαρα (of which sugars) | 0,2gr |
Εδώδιμες ίνες (fiber) | 2gr |
Πρωτεΐνες (protein) | 7gr |
Αλάτι (salt) | 0,03gr |
Το ρύζι αυτό χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο.
Η υδροθερμική επεξεργασία που υφίσταται πριν την αποφλοίωσή του βελτιώνει την διατροφική του αξία και την συμπεριφορά του κατά την μαγειρική. Έτσι το ρύζι γίνεται πιο νόστιμο, θρεπτικό και σπυρωτό όταν μαγειρεύεται.