Ρύζι Μπονέτ

…το πιο διαδεδομένο τρόφιμο στη γή!

rizi-bonet

Το λεπτόκοκκο μακρύσπερμο αυτό ρύζι υφίσταται πριν την αποφλοίωσή του υδροθερμική επεξεργασία η οποία ‘μεταφέρει’ πολλά θρεπτικά συστατικά τού φλοιού στον καρπό και τον εμπλουτίζει διατροφικά, ‘βάφοντας’ παράλληλα το χρώμα του καρπού στο υποκίτρινο αυτό χρώμα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Μπόνετ

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1488kj/350kcal
Λιπαρά (fat)1,3gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)<0,3gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)78gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)0,2gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)2gr
Πρωτεΐνες (protein)7gr
Αλάτι (salt)0,03gr

Το ρύζι αυτό χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο.

Η υδροθερμική επεξεργασία που υφίσταται πριν την αποφλοίωσή του βελτιώνει την διατροφική του αξία και την συμπεριφορά του κατά την μαγειρική. Έτσι το ρύζι γίνεται πιο νόστιμο, θρεπτικό και σπυρωτό όταν μαγειρεύεται.