Οσπριάδα

...για νόστιμη & υγιεινή μεσογειακή διατροφή

όσπρια με πλιγούρι & δάφνη

Έρχεται από παλιά, από την Ελληνική παράδοση προς τιμήν της Παναγίας αλλά και για καλή σπορά! Μία ανάμειξη οσπρίων με πλιγούρι και δάφνη. Μαγειρεύεται εύκολα σαν σαλάτα ή σούπα με εξαιρετική γεύση. Για όσους επιθυμούν ισορροπημένη και ποιοτική διατροφή που στηρίζει τον οργανισμό τους στις απαιτητικές συνθήκες της καθημερινότητας!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φασόλια μέτρια 12%, Ρεβίθια μέτρια 11%, Ρεβίθια χονδρά-Φακές Χονδρές-Φακές ψιλές-Πλιγούρι-Φάβα & Μπιζέλια από 8%, Φασόλια Μαύρα & Μαυρομάτικα 7%, Φακές κόκκινες & Φασόλια Μπαρμπούνια 6%, δάφνη 0,1%. Με διαλεγμένα όσπρια και προβρασμένο σπασμένο σιτάρι (πλιγούρι) από τις περιοχές του κόσμου που παράγονται στην μέγιστη ποιότητα!

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1422kj/337kcal
Λιπαρά (fat)2,4gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)48gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)2,4gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)17,4gr
Πρωτεΐνες (protein)22,21gr
Αλάτι (salt)0,05gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα πλούσιοι καρποί σε φυτικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Αποτελούν τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και μάλιστα παγκοσμίως καταξιωμένα. Συνδυασμένα με τους υδατάνθρακες από το πλιγούρι προσφέρουν ένα νόστιμο, ολοκληρωμένο διατροφικά πιάτο! Α. Σαλάτα Οσπρίων. Για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα, ρυθμίζουμε το νερό να σωθεί προς το τέλος του βρασμού. Τα πιο βραστερά όσπρια γίνονται ένας πεντανόστιμος χυλός. Αφήνουμε να τραβήξουν το νερό και να κρυώσουν. Προσθέτουμε κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, αλατίζοντας κατά την επιθυμία μας. Επίσης, εμπλουτίζουμε διάφορες σαλάτες από φρέσκα λαχανικά. Β. Σούπα. Φτιάξτε την όπως την φασολάδα, τσιγαρίζοντας -αν θέλετε- στην αρχή το κρεμμύδι με τα αρωματικά και τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε. Στην συνέχεια, προσθέστε την ντομάτα και το νερό και στο τέλος του βρασμού το λάδι. Εφ’ όσον θέλετε βελουτέ αποτέλεσμα, χτυπήστε την στο ραβδομπλέντερ, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα πλούσιοι καρποί σε φυτικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Αποτελούν τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και μάλιστα παγκοσμίως καταξιωμένα. Συνδυασμένα με τους υδατάνθρακες από το πλιγούρι προσφέρουν ένα νόστιμο, ολοκληρωμένο διατροφικά πιάτο! Α. Σαλάτα Οσπρίων. Για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα, ρυθμίζουμε το νερό να σωθεί προς το τέλος του βρασμού. Τα πιο βραστερά όσπρια γίνονται ένας πεντανόστιμος χυλός. Αφήνουμε να τραβήξουν το νερό και να κρυώσουν. Προσθέτουμε κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, αλατίζοντας κατά την επιθυμία μας. Επίσης, εμπλουτίζουμε διάφορες σαλάτες από φρέσκα λαχανικά. Β. Σούπα. Φτιάξτε την όπως την φασολάδα, τσιγαρίζοντας -αν θέλετε- στην αρχή το κρεμμύδι με τα αρωματικά και τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε. Στην συνέχεια, προσθέστε την ντομάτα και το νερό και στο τέλος του βρασμού το λάδι. Εφ’ όσον θέλετε βελουτέ αποτέλεσμα, χτυπήστε την στο ραβδομπλέντερ, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.