Κριθαρότο

...για νόστιμη και ισορροπημένη διατροφή

με άγριο βασιλομανίταρο

kritharoto-1-pl6ctzsftiql1pr6nwwawrixnf02yapex5dqeg6iog

Μια σύγχρονη Ελληνική συνταγή, στην κατεύθυνση του Ιταλικού ριζότο. Μαγειρεύεται εύκολα και είναι εύγευστο. Φτιαγμένο για όσους επιθυμούν να έχουν ποιοτική διατροφή χωρίς να θυσιάζουν την γεύση και τον ελεύθερο χρόνο τους.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Κριθαράκι μέτριο 87%, αφυδατωμένο καρότο, ζωμός λαχανικών (αλάτι, ζάχαρη, εκχύλισμα μαγιάς, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανός, κιτρινόριζα), βασιλομανίταρο 2%, shiitake 2%, αφυδατωμένα κρεμμύδι, σκόρδο & ντομάτα, πιπέρι μαύρο.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1517kj/358kcal
Λιπαρά (fat)1,4gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα  (of which saturates)<0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)72gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)7,2gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)4,3gr
Πρωτεΐνες (protein)11,6gr
Αλάτι (salt)0,02gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το κριθαρότο παρέχει υδατάνθρακες που προέρχονται από το κριθαράκι και πρωτεΐνες από τα άγρια μανιτάρια. Τα μανιτάρια, πλούσια σε βιταμίνη B12, μπορούν να υποκαταστήσουν το κρέας. Μαζί με τα ευεργετικά μικροθρεπτικά συστατικά από το σκόρδο και το κρεμμύδι που περιέχει αποτελεί ένα πλήρες γεύμα ιδανικό για χορτοφάγους η για αυτούς που νηστεύουν. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Κριθαρότο. Για 1 φλυτζάνι προϊόν χρησιμοποιούμε 4 1/2 φλυτζάνια νερό. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το προϊόν και τα προσθέτουμε στο νερό το οποίο θερμαίνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Τσιγαρίζουμε ελαφριά το υπόλοιπο προϊόν και το σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ντοματοπολτό, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ¼ του καυτού νερού μαζί με όλα τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε διαρκώς και προσθέτουμε σταδιακά όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν εξατμισθεί το νερό και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε βούτυρο και παρμεζάνα ή φέτα, ανακατεύουμε να λιώσουν, αλατίζουμε και σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ. Δοκιμάστε το σαν γιουβέτσι ή μανέστρα.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το κριθαρότο παρέχει υδατάνθρακες που προέρχονται από το κριθαράκι και πρωτεΐνες από τα άγρια μανιτάρια. Τα μανιτάρια, πλούσια σε βιταμίνη B12, μπορούν να υποκαταστήσουν το κρέας. Μαζί με τα ευεργετικά μικροθρεπτικά συστατικά από το σκόρδο και το κρεμμύδι που περιέχει αποτελεί ένα πλήρες γεύμα ιδανικό για χορτοφάγους η για αυτούς που νηστεύουν. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Κριθαρότο. Για 1 φλυτζάνι προϊόν χρησιμοποιούμε 4 1/2 φλυτζάνια νερό. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το προϊόν και τα προσθέτουμε στο νερό το οποίο θερμαίνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Τσιγαρίζουμε ελαφριά το υπόλοιπο προϊόν και το σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ντοματοπολτό, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ¼ του καυτού νερού μαζί με όλα τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε διαρκώς και προσθέτουμε σταδιακά όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν εξατμισθεί το νερό και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε βούτυρο και παρμεζάνα ή φέτα, ανακατεύουμε να λιώσουν, αλατίζουμε και σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ. Δοκιμάστε το σαν γιουβέτσι ή μανέστρα.