Μπαρμπουνοφάσουλα

…Ξανά-ανακαλύψτε τα όσπρια!

Αποτελούν πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, σιδήρου, φωσφόρου και βιταμίνης Β. Στηρίζουν οστά, μυϊκό σύστημα και συμβάλουν στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φασόλια Μπαρμπούνια.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS

ΑΝΑ/PER 100gr

Ενέργεια (energy)

1225kj/292kcal

Λιπαρά (fat)

1,7gr

εκ΄ των οποίων  κορεσμένα

(of which saturates)

<0,3gr

Υδατάνθρακες (carbohydrate)

35gr

εκ΄ των οποίων  ζάχαρα

(of which sugars)

2gr

Εδώδιμες ίνες (fiber)

24gr

Πρωτεΐνες (protein)

22gr

Αλάτι (salt)

0,01gr

Με τα χαρακτηριστικά κόκκινα και καφέ στίγματα και την ιδιαίτερη υφή που ομοιάζει με του κάστανου, αυτή η εξαιρετική και με γλυκιά γεύση ποικιλία είναι ιδανική για σαλάτες, δίνει όμως και μια ιδιαίτερη φασολάδα.

Οι σαλάτες φασολιών είναι ένας ενναλακτικός και δροσιστικός τρόπος κατανάλωσης οσπρίων. Αξιοποιούμε έτσι διαρκώς την αφθονία φυτικών ινών, πρωτεϊνών και άλλων βιοδραστικών συστατικών που αυτά περιέχουν.

Φύονται σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στον Καναδά και στην λατινική Αμερική.

Πως μαγειρεύονται:

Μουλιάζουμε όλη τη νύχτα. Τα βράζουμε τα στην χύτρα για 12 – 15 λεπτά ή στην κατσαρόλα σε διπλάσιο χρόνο σε αρκετό νερό.

Δοκιμάστε τα βρασμένα με σέλινο σε σαλάτα με πικρά χόρτα, ωμό ελαιόλαδο και λεμόνι.