Φασόλια Μαυρομάτικα
…Ξανά-ανακαλύψτε τα όσπρια!
Πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φωσφόρου, σιδήρου και βιταμίνης Β. Ιδανική προσθήκη στις σαλάτες φρέσκων λαχανικών ή βραστών χορταρικών.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φασόλια Μαυρομάτικα.
ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS | ΑΝΑ/PER 100gr |
Ενέργεια (energy) | 1360kj/325kcal |
Λιπαρά (fat) | 2,1gr |
εκ΄ των οποίων κορεσμένα (of which saturates) | 0,6gr |
Υδατάνθρακες (carbohydrate) | 49gr |
εκ΄ των οποίων ζάχαρα (of which sugars) | 2,4gr |
Εδώδιμες ίνες (fiber) | 15gr |
Πρωτεΐνες (protein) | 23gr |
Αλάτι (salt) | 0,04gr |
Προέρχονται από την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική, φύονται όμως και στην Στερεά και Δυτική Ελλάδα.
Με το χαρακτηριστικό τους άρωμα, την κρεμώδη υφή και την ιδιαίτερη και ελαφριά γεύση τους είναι ιδανικά για σαλάτες ή έξυπνες υγιεινές συνταγές στην κατσαρόλα με σπανάκι ή σέσκουλα.
Οι σαλάτες φασολιών είναι ένας δροσιστικός και ποιο ‘καλοκαιρινός’ τρόπος κατανάλωσης οσπρίων. Αξιοποιούμε έτσι διαρκώς υπέρ της υγείας μας την αφθονία φυτικών ινών, πρωτεϊνών και άλλων βιοδραστικών συστατικών που αυτά περιέχουν.
Πως μαγειρεύονται:
Τα βράζουμε για 30 λεπτά.