Φασόλια Μαυρομάτικα

…Ξανά-ανακαλύψτε τα όσπρια!

Πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φωσφόρου, σιδήρου και βιταμίνης Β. Ιδανική προσθήκη στις σαλάτες φρέσκων λαχανικών ή βραστών χορταρικών.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φασόλια Μαυρομάτικα.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1360kj/325kcal
Λιπαρά (fat)2,1gr

εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)

0,6gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)49gr

εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)

2,4gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)15gr
Πρωτεΐνες (protein)23gr
Αλάτι (salt)0,04gr

Προέρχονται από την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική, φύονται όμως και στην Στερεά και Δυτική Ελλάδα.

Με το χαρακτηριστικό τους άρωμα, την κρεμώδη υφή και την ιδιαίτερη και ελαφριά γεύση τους είναι ιδανικά για σαλάτες ή έξυπνες υγιεινές συνταγές στην κατσαρόλα με σπανάκι ή σέσκουλα.

Οι σαλάτες φασολιών είναι ένας δροσιστικός και ποιο ‘καλοκαιρινός’ τρόπος κατανάλωσης οσπρίων. Αξιοποιούμε έτσι διαρκώς υπέρ της υγείας μας την αφθονία φυτικών ινών, πρωτεϊνών και άλλων βιοδραστικών συστατικών που αυτά περιέχουν.

Πως μαγειρεύονται:

Τα βράζουμε για 30 λεπτά.