Φακόρυζο

…για ευεξία και ευρωστία!

Στην Μικρά Ασία παραδοσιακά συνδύαζαν τα όσπρια με το ρύζι! Ένα νόστιμο προϊόν φτιαγμένο από τρικολόρε φακές με καστανό ρύζι που μαγειρεύεται εύκολα και συμβάλει στην σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όσους επιθυμούν ποιοτική διατροφή που εξασφαλίζει υγεία και δύναμη!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Καστανό από Καρολίνα 46%, Φακές Ψιλές 30%, Φακές κόκκινες 12% & Φακές μαύρες 4% εισαγωγής, αφυδατωμένα καρώτο, πιπεριά κόκκινη, κρεμμύδι & σκόρδο, σουμάκ, κύμινο, πιπέρι & δάφνη.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1467kj/347Kcal
Λιπαρά (fat)2,68gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)58,4gr

εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)

3,0gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)13,1gr
Πρωτεΐνες (protein)15,9gr
Αλάτι (salt)0,07gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Η συνδυαστική κατανάλωση οσπρίων και ρυζιού προσδίδει στον οργανισμό μας το σύνολο των απαραίτητων αμινοξέων για μία ισορροπημένη διατροφή. Ιδανικό γεύμα για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και για όλου εμάς που επιθυμούμε ποιοτική διατροφή που εξασφαλίζει υγεία και δύναμη στην καθημερινότητά μας. Σε 3.5 μέρη νερό που βράζει προσθέτουμε 1 μέρος φακόρυζο και συνεχίζουμε το βρασμό ήπια για 35-40 λεπτά Α. Δροσερή Σαλάτα. Για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα στραγγίζουμε το προϊόν και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε καρέ ντομάτας και αγγούρι δίχως σπόρους, ψιλοκομμένα μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι, ότι έχουμε. Σερβίρουμε με λεμόνι ή/και ξύδι, λάδι και αλάτι κατά την επιθυμία μας. Β. Κύριο πιάτο ή ορεκτικό. Προσθέτουμε το λάδι και αλατίζουμε από την αρχή του βρασμού. Μετά το τέλος του, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι ή με κρέμα τυριού.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Η συνδυαστική κατανάλωση οσπρίων και ρυζιού προσδίδει στον οργανισμό μας το σύνολο των απαραίτητων αμινοξέων για μία ισορροπημένη διατροφή. Ιδανικό γεύμα για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και για όλου εμάς που επιθυμούμε ποιοτική διατροφή που εξασφαλίζει υγεία και δύναμη στην καθημερινότητά μας. Σε 3.5 μέρη νερό που βράζει προσθέτουμε 1 μέρος φακόρυζο και συνεχίζουμε το βρασμό ήπια για 35-40 λεπτά Α. Δροσερή Σαλάτα. Για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα στραγγίζουμε το προϊόν και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε καρέ ντομάτας και αγγούρι δίχως σπόρους, ψιλοκομμένα μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι, ότι έχουμε. Σερβίρουμε με λεμόνι ή/και ξύδι, λάδι και αλάτι κατά την επιθυμία μας. Β. Κύριο πιάτο ή ορεκτικό. Προσθέτουμε το λάδι και αλατίζουμε από την αρχή του βρασμού. Μετά το τέλος του, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι ή με κρέμα τυριού.