Φακές Ψιλές Φαρσάλων

…Ξανά-ανακαλύψτε τα όσπρια!

Αποτελούν ένα από τα πιο πλούσια σε σίδηρο και φυτικές ίνες (τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες) φυτικά τρόφιμα. Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς λόγω των σημαντικών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και μαγνησίου που περιέχουν.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φακές Ψιλές Φαρσάλων

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS

ΑΝΑ/PER 100gr

Ενέργεια (energy)

1282kj/306kcal

Λιπαρά (fat)

1,85gr

εκ΄ των οποίων  κορεσμένα

(of which saturates)

0,3gr

Υδατάνθρακες (carbohydrate)

36gr

εκ΄ των οποίων  ζάχαρα

(of which sugars)

1,7gr

Εδώδιμες ίνες (fiber)

27,3gr

Πρωτεΐνες (protein)

25,2gr

Αλάτι (salt)

0,02gr

Από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος σχεδόν παντού στον κόσμο. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται εντατικά στα Φάρσαλα, καθώς το κλίμα και τα εδάφη ευνοούν την παραγωγή τους εκεί.

Πως μαγειρεύονται:

Βράζουμε τις φακές σε χύτρα για 10-12 λεπτά.