Αποτελούν ένα από τα πιο πλούσια σε σίδηρο και φυτικές ίνες (τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες) φυτικά τρόφιμα. Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς λόγω των σημαντικών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και μαγνησίου που περιέχουν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φακές Ψιλές Φαρσάλων
ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS
ΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)
1282kj/306kcal
Λιπαρά (fat)
1,85gr
εκ΄ των οποίων κορεσμένα
(of which saturates)
0,3gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)
36gr
εκ΄ των οποίων ζάχαρα
(of which sugars)
1,7gr
Εδώδιμεςίνες (fiber)
27,3gr
Πρωτεΐνες (protein)
25,2gr
Αλάτι (salt)
0,02gr
Από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος σχεδόν παντού στον κόσμο. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται εντατικά στα Φάρσαλα, καθώς το κλίμα και τα εδάφη ευνοούν την παραγωγή τους εκεί.