Αποτελούν ένα από τα πιο πλούσια σε σίδηρο και φυτικές ίνες (τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες) φυτικά τρόφιμα. Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς λόγω των σημαντικών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και μαγνησίου που περιέχουν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φακές Ψιλές
ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS
ΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)
1458kj/348kcal
Λιπαρά (fat)
1,1gr
εκ΄ των οποίων κορεσμένα
(of which saturates)
0,3gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)
63,4gr
εκ΄ των οποίων ζάχαρα
(of which sugars)
2gr
Εδώδιμεςίνες (fiber)
10,7gr
Πρωτεΐνες (protein)
24,6gr
Αλάτι (salt)
0,02gr
Από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος σχεδόν παντού στον κόσμο. Συνήθως τις προτιμάμε σαν σούπα. Είναι όμως υπέροχες ως σαλάτα, σε συνδυασμό με ωμά λαχανικά. Λέγεται ότι οι ψιλές φακές είναι οι πιο νόστιμες.