Φακές Ψιλές

…Ξανά-ανακαλύψτε τα όσπρια!

Αποτελούν ένα από τα πιο πλούσια σε σίδηρο και φυτικές ίνες (τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες) φυτικά τρόφιμα. Συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς λόγω των σημαντικών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και μαγνησίου που περιέχουν.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φακές Ψιλές

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS

ΑΝΑ/PER 100gr

Ενέργεια (energy)

1458kj/348kcal

Λιπαρά (fat)

1,1gr

εκ΄ των οποίων  κορεσμένα

(of which saturates)

0,3gr

Υδατάνθρακες (carbohydrate)

63,4gr

εκ΄ των οποίων  ζάχαρα

(of which sugars)

2gr

Εδώδιμες ίνες (fiber)

10,7gr

Πρωτεΐνες (protein)

24,6gr

Αλάτι (salt)

0,02gr

Από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος σχεδόν παντού στον κόσμο. Συνήθως τις προτιμάμε σαν σούπα. Είναι όμως υπέροχες ως σαλάτα, σε συνδυασμό με ωμά λαχανικά. Λέγεται ότι οι ψιλές φακές είναι οι πιο νόστιμες.

Πως μαγειρεύονται:

Βράζουμε τις φακές σε χύτρα για 10-12 λεπτά.