Ρεβύθια Φαρσάλων

…Ξανά-ανακαλύψτε τα όσπρια!

Πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών, φωσφόρου, μαγνησίου, σιδήρου και πολλών βιταμινών. Στηρίζουν οστά, μυϊκό σύστημα και μεταβολισμό.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρεβύθια μεγαλόσπερμα

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS

ΑΝΑ/PER 100gr

Ενέργεια (energy)

1422kj/336kcal

Λιπαρά (fat)

5,5gr

εκ΄ των οποίων  κορεσμένα

(of which saturates)

1,1gr

Υδατάνθρακες (carbohydrate)

49gr

εκ΄ των οποίων  ζάχαρα

(of which sugars)

3,7gr

Εδώδιμες ίνες (fiber)

14gr

Πρωτεΐνες (protein)

20gr

Αλάτι (salt)

0,06gr

Σε συνδυασμό με δημητριακά (πλιγούρι, ρύζι) μπορεί να υποκαταστήσει το κρέας καθώς τα αμινοξέα των δημητριακών συνδυάζονται με τα αμινοξέα των πρωτεϊνών του ρεβιθιού.

Στα Θεσσαλία παράγεται παραδοσιακά το μεγαλόσπερμο ρεβίθι Φαρσάλων, το οποίο είναι βραστερό και πολύ νόστιμο, γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Πως μαγειρεύονται:

Μουλιάζουμε όλη τη νύχτα. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους, ενδεικτικά:

Βραστά μόνο με σέλινο και αλάτι ή μαγειρεμένα σαν σούπα με ντομάτα και στον φούρνο με μελιτζάνες αποκαλύπτοντας το μοναδικό τους άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Περίσσεψε? Κάντε το ρεβιθοκεφτέ ή ρεβιθόριζο, κατά την παραδοσιακή σμυρναίικη κουζίνα!

Στην Μέση Ανατολή με βρασμένα ρεβίθια, ταχίνι και ελαιόλαδο φτιάχνουν την πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα χούμους η οποία διαδόθηκε πλέον παντού.