Μπαρμπουνοφάσουλα
…Ξανά-ανακαλύψτε τα όσπρια!
Αποτελούν πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, σιδήρου, φωσφόρου και βιταμίνης Β. Στηρίζουν οστά, μυϊκό σύστημα και συμβάλουν στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φασόλια Μπαρμπούνια.
ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTS | ΑΝΑ/PER 100gr |
Ενέργεια (energy) | 1225kj/292kcal |
Λιπαρά (fat) | 1,7gr |
εκ΄ των οποίων κορεσμένα (of which saturates) | <0,3gr |
Υδατάνθρακες (carbohydrate) | 35gr |
εκ΄ των οποίων ζάχαρα (of which sugars) | 2gr |
Εδώδιμες ίνες (fiber) | 24gr |
Πρωτεΐνες (protein) | 22gr |
Αλάτι (salt) | 0,01gr |
Με τα χαρακτηριστικά κόκκινα και καφέ στίγματα και την ιδιαίτερη υφή που ομοιάζει με του κάστανου, αυτή η εξαιρετική και με γλυκιά γεύση ποικιλία είναι ιδανική για σαλάτες, δίνει όμως και μια ιδιαίτερη φασολάδα.
Οι σαλάτες φασολιών είναι ένας ενναλακτικός και δροσιστικός τρόπος κατανάλωσης οσπρίων. Αξιοποιούμε έτσι διαρκώς την αφθονία φυτικών ινών, πρωτεϊνών και άλλων βιοδραστικών συστατικών που αυτά περιέχουν.
Φύονται σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στον Καναδά και στην λατινική Αμερική.
Πως μαγειρεύονται:
Μουλιάζουμε όλη τη νύχτα. Τα βράζουμε τα στην χύτρα για 12 – 15 λεπτά ή στην κατσαρόλα σε διπλάσιο χρόνο σε αρκετό νερό.
Δοκιμάστε τα βρασμένα με σέλινο σε σαλάτα με πικρά χόρτα, ωμό ελαιόλαδο και λεμόνι.