Ριζότο

... για νόστιμη και ισορροπημένη διατροφή!

με άγριο βασιλομανίταρο

rizoto-porcini-fix

Ένα αντιπροσωπευτικό πιάτο της Ιταλικής κουζίνας. Ένα νοστιμότατο προϊόν που προσφέρεται για ορεκτικό, συνοδευτικό αλλά ή γεύμα υψηλής γαστρονομίας! Για όσους επιθυμούν ποιοτική διατροφή, χωρίς να θυσιάζουν τόσο την γεύση όσο και το χρόνο τους.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Καρολίνα 90%, αφυδατωμένα καρότο & κρεμμύδι, βασιλομανίταρο 1,8%, μανιτάρι Shiitake 1,5%, ζωμός λαχανικών (αλάτι, ζάχαρη, εκχύλισμα μαγιάς, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανός, κιτρινόριζα), σκόρδο και πιπέρι μαύρο.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1498kj/353kcal
Λιπαρά (fat)1,1gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)<0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)77,3gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)3,1gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)2,8gr
Πρωτεΐνες (protein)7gr
Αλάτι (salt)0,5gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Ένα κλασικό ριζότο με την ιδιαίτερη γεύση που προσδίδει το βασιλομανίταρο, στο οποίο συνδυάζονται οι υδατάνθρακες από το αμυλούχο ρύζι με τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες των μανιταριών. Ενισχυτικά λειτουργούν τα ευεργετικά ιχνοστοιχεία του σκόρδου και του κρεμμυδιού που περιέχει, χαρίζοντας σε γεύση. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Ριζότο Ζεσταίνουμε σε επίπεδο βρασμού 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό. Σε ½ φλυτζάνι του καφέ λάδι ή βούτυρο τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο προϊόν. Σβήνουμε με 1 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί. Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε το 1/4 του νερού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Πριν εξατμισθεί το νερό σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε έντονα και σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ. Δοκιμάστε το στα γεμιστά ή συνοδέψτε ψητό κρέας.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Ένα κλασικό ριζότο με την ιδιαίτερη γεύση που προσδίδει το βασιλομανίταρο, στο οποίο συνδυάζονται οι υδατάνθρακες από το αμυλούχο ρύζι με τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες των μανιταριών. Ενισχυτικά λειτουργούν τα ευεργετικά ιχνοστοιχεία του σκόρδου και του κρεμμυδιού που περιέχει, χαρίζοντας σε γεύση. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Ριζότο Ζεσταίνουμε σε επίπεδο βρασμού 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό. Σε ½ φλυτζάνι του καφέ λάδι ή βούτυρο τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο προϊόν. Σβήνουμε με 1 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί. Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε το 1/4 του νερού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Πριν εξατμισθεί το νερό σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε έντονα και σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ. Δοκιμάστε το στα γεμιστά ή συνοδέψτε ψητό κρέας.