Πιλάφι​

... αξίες Μεσογειακής διατροφής!

με basmati & μαύρη τρομπέτα​

pilafi-mpasmati-fix-pl6ctzsftiql1pr6nwwawrixnf02yapex5dqeg6iog

Ανατολίτικη συνταγή, για ισορροπημένη διατροφή! Το αρωματικό ρύζι μπασμάτι συνδυάζεται ιδανικά με τα μανιτάρια και το κάρυ σε μία ανατολίτικη γευστική κατεύθυνση, γεμάτη όμως με τα μεσογειακά αρώματα του κρεμμυδιού και του σκόρδου, του δεντρολίβανου και του κουρκουμά!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Μπασμάτι Ινδίας 90%,σφυδατωμένο κρεμμύδι, πιπεριές κόκκινες και σκόρδο,  ζωμός λαχανικών (αλάτι, ζάχαρη, κρεμμύδι, εκχύλισμα μαγιάς, καρότο, μαϊντανός, κιτρινόριζα), μανιτάρι μαύρη τρομπέτα 1%, μανιτάρι Shiitake 1%, κάρυ, κουρκουμάς, δεντρολίβανο και μαύρο πιπέρι.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1528kj/360kcal
Λιπαρά (fat)1,4gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα (of which saturates)<0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)77gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars) 2,1gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)2,7gr
Πρωτεΐνες (protein)8,7gr
Αλάτι (salt)0,5gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το πιλάφι αυτό είναι ένα προϊόν πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα μανιτάρια προσδίδουν σημαντικό ποσοστό πρωτεϊνών στον ανθρώπινο οργανισμό και μαζί με τα μικροθρεπτικά συστατικά του κουρκουμά -που ενισχύει το νευρικό σύστημα - και του δεντρολίβανου–ενός αντιμικροβιακού και βακτηριοκτόνου βοτάνου - το καθιστούν ένα πλήρες γεύμα που στηρίζει τις ανάγκες του οργανισμού μας. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Πιλάφι Σε 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό που βράζει προσθέτουμε ½ φλυτζάνι του καφέ λάδι και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το μόνο στην αρχή. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε «να τραβήξει», αλατίζουμε και σερβίρουμε. Για πικάντικο αποτέλεσμα τσιγαρίζουμε το προϊόν αφαιρώντας τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί. Μετά ολοκληρώνουμε το βρασμό, προσθέτοντας το νερό με τα μανιτάρια. Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό για ψημένο κοτόπουλο.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το πιλάφι αυτό είναι ένα προϊόν πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα μανιτάρια προσδίδουν σημαντικό ποσοστό πρωτεϊνών στον ανθρώπινο οργανισμό και μαζί με τα μικροθρεπτικά συστατικά του κουρκουμά -που ενισχύει το νευρικό σύστημα - και του δεντρολίβανου–ενός αντιμικροβιακού και βακτηριοκτόνου βοτάνου - το καθιστούν ένα πλήρες γεύμα που στηρίζει τις ανάγκες του οργανισμού μας. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Πιλάφι Σε 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό που βράζει προσθέτουμε ½ φλυτζάνι του καφέ λάδι και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το μόνο στην αρχή. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε «να τραβήξει», αλατίζουμε και σερβίρουμε. Για πικάντικο αποτέλεσμα τσιγαρίζουμε το προϊόν αφαιρώντας τα μανιτάρια και σβήνουμε με κρασί. Μετά ολοκληρώνουμε το βρασμό, προσθέτοντας το νερό με τα μανιτάρια. Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό για ψημένο κοτόπουλο.