Κριθαρότο

...διπλή συσκευασία για τέλεια προετοιμασία!

με άγριο βασιλομανίταρο

KRITHAROTO-VASILOM-agrimon-selidamesa

Μια σύγχρονη Ελληνική συνταγή, στην κατεύθυνση του Ιταλικού ριζότο. Η συσκευασία του επιτρέπει την εύκολη προετοιμασία του ζωμού με τον οποίο θα γίνει στην συνέχεια ο βρασμός. Έτσι μεγιστοποιείται η γεύση χωρίς να θυσιάζεται ο χρόνος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Α Σακουλάκι: Κριθαράκι μέτριο 86%, αφυδατωμένο κρεμμύδι, ζωμός λαχανικών (αλάτι, ζάχαρη, δεξτρόζη, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανός, κιτρινόριζα), μαύρο πιπέρι. Βάρος: 273 γρ. Β Σακουλάκι: Βασιλομανίταρο εντός Ε.Ε. 3%, shiitake εκτός E.E. 3%, καρότο, αφυδατωμένα σκόρδο και κρεμμύδι. Βάρος: 27γρ.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1520kj/359kcal
Λιπαρά (fat)1,4gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα  (of which saturates)<0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)72gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)7,7gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)4,6gr
Πρωτεΐνες (protein)11,8gr
Αλάτι (salt)0,02gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το κριθαρότο παρέχει υδατάνθρακες που προέρχονται από το κριθαράκι και πρωτεΐνες από τα άγρια μανιτάρια. Τα μανιτάρια, πλούσια σε βιταμίνη B12, μπορούν να υποκαταστήσουν το κρέας. Μαζί με τα ευεργετικά μικροθρεπτικά συστατικά από το σκόρδο και το κρεμμύδι που περιέχει αποτελεί ένα πλήρες γεύμα ιδανικό για χορτοφάγους η για αυτούς που νηστεύουν. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Κριθαρότο. Για 1 φλυτζάνι προϊόν χρησιμοποιούμε 4 1/2 φλυτζάνια νερό. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το προϊόν και τα προσθέτουμε στο νερό το οποίο θερμαίνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Τσιγαρίζουμε ελαφριά το υπόλοιπο προϊόν και το σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ντοματοπολτό, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ¼ του καυτού νερού μαζί με όλα τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε διαρκώς και προσθέτουμε σταδιακά όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν εξατμισθεί το νερό και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε βούτυρο και παρμεζάνα ή φέτα, ανακατεύουμε να λιώσουν, αλατίζουμε και σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ. Δοκιμάστε το σαν γιουβέτσι ή μανέστρα.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το κριθαρότο παρέχει υδατάνθρακες που προέρχονται από το κριθαράκι και πρωτεΐνες από τα άγρια μανιτάρια. Τα μανιτάρια, πλούσια σε βιταμίνη B12, μπορούν να υποκαταστήσουν το κρέας. Μαζί με τα ευεργετικά μικροθρεπτικά συστατικά από το σκόρδο και το κρεμμύδι που περιέχει αποτελεί ένα πλήρες γεύμα ιδανικό για χορτοφάγους η για αυτούς που νηστεύουν. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Κριθαρότο. Για 1 φλυτζάνι προϊόν χρησιμοποιούμε 4 1/2 φλυτζάνια νερό. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το προϊόν και τα προσθέτουμε στο νερό το οποίο θερμαίνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Τσιγαρίζουμε ελαφριά το υπόλοιπο προϊόν και το σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ντοματοπολτό, ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ¼ του καυτού νερού μαζί με όλα τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε διαρκώς και προσθέτουμε σταδιακά όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν εξατμισθεί το νερό και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε βούτυρο και παρμεζάνα ή φέτα, ανακατεύουμε να λιώσουν, αλατίζουμε και σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ. Δοκιμάστε το σαν γιουβέτσι ή μανέστρα.