Φακές Έτοιμες

…ισορροπημένη διατροφή για ευεξία & ευρωστία

Μια κλασσική συνταγή για φακές εμπλουτισμένη με μυρωδικά και μπαχαρικά που απογειώνουν την γεύση της. Νόστιμο, εύκολο και θρεπτικό γεύμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Φακή ψιλή 52%, Φακή κόκκινη 26% & μαύρη 9% εκτός Ε.Ε., αφυδατωμένο καρότο, ζωμός λαχανικών (αλάτι, ζάχαρη, δεξτρόζη, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανός, κιτρινόριζα), αφυδατωμέν κρεμμύδι και σκόρδο, άμυλο πατάτας, αφυδατωμένο πράσο, κύμινο, μαϊντανό, πιπέρι μαύρο.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1400kJ/332kcal
Λιπαρά (fat)1,9gr
εκ΄ των οποίων  κορεσμένα  (of which saturates)<0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)47gr
εκ΄ των οποίων  ζάχαρα (of which sugars)4,8gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)19,1gr
Πρωτεΐνες (protein)23gr
Αλάτι (salt)0,08gr
ΣΟΥΠΑ Βράζουμε τις φακές στη χύτρα για 10~12 λεπτά προσθέτοντας, αν θέλουμε, μόνο ντοματοχυμό, αλάτι και λάδι. ΣΑΛΑΤΑ Βράζουμε δύο λεπτά λιγότερο, δίχως ντομάτα και λάδι. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε καρέ ντομάτας και αγγούρι, φρέσκα μυρωδικά και λαδόξιδο. Αλατίζουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδέψουμε καπνιστά ψαρικά ή αλίπαστα. ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Οι φακές αποτελούν σημαντική φυτική πηγή σιδήρου για τον οργανισμό μας, ενώ οι πατάτες που περιέχονται λειτουργούν συνδυαστικά και μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Το κύμινο είναι ένα χωνευτικό υλικό που συμβάλει στην απορρόφηση του σιδήρου και προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Οι φακές αποτελούν σημαντική φυτική πηγή σιδήρου για τον οργανισμό μας, ενώ οι πατάτες που περιέχονται λειτουργούν συνδυαστικά και μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Το κύμινο είναι ένα χωνευτικό υλικό που συμβάλει στην απορρόφηση του σιδήρου και προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα. ΣΟΥΠΑ Βράζουμε τις φακές στη χύτρα για 10~12 λεπτά προσθέτοντας, αν θέλουμε, μόνο ντοματοχυμό, αλάτι και λάδι. ΣΑΛΑΤΑ Βράζουμε δύο λεπτά λιγότερο, δίχως ντομάτα και λάδι. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε καρέ ντομάτας και αγγούρι, φρέσκα μυρωδικά και λαδόξιδο. Αλατίζουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδέψουμε καπνιστά ψαρικά ή αλίπαστα.