Πιλάφι

...διευκολύνουν & νοστιμεύουν την διατροφή μας

με άγριο βασιλομανίταρο

pilafi-mponet-vasilomanitaro-fix-pl6ctzsftiql1pr6nwwawrixnf02yapex5dqeg6iog

Το προβρασμένο μακρύσπερμο bonnet εμπλουτισμένο με το άγριο porcini, μυρωδικά όπως η μαντζουράνα και ο μαραθόσπορος και εξαιρετικά μπαχαρικά όπως το κάρδαμο και ο κουρκουμάς συνιστούν ένα πλήρες πιάτο γεμάτο Μεσογειακά αρώματα. Ένα πιάτο όπου η γεύση και οι θρεπτικές ιδιότητες ανταμώνουν ιδανικά καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες της σύγχρονης ζωής.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ρύζι Μπονέτ 88%, αφυδατωμένα καρότο & κρεμμύδι, ζωμός λαχανικών (αλάτι, ζάχαρη, εκχύλισμα μαγιάς, κρεμμύδι, καρότο, μαϊντανός, κιτρινόριζα), βασιλομανίταρο 2%, μανιτάρι Shiitake 2 %, σκόρδο, μαντζουράνα, μαραθόσπορος, κάρδαμο και κουρκουμά.

ΔΙΑΤΡ. ΠΛΗΡΟΦ./NUTRITION FACTSΑΝΑ/PER 100gr
Ενέργεια (energy)1547kj/365kcal
Λιπαρά (fat)1,0gr

εκ΄ των οποίων  κορεσμένα

(of which saturates)

<0,5gr
Υδατάνθρακες (carbohydrate)79gr

εκ΄ των οποίων  ζάχαρα

(of which sugars)

3,5gr
Εδώδιμες ίνες (fiber)3,6gr
Πρωτεΐνες (protein)8,3gr
Αλάτι (salt)0,6gr
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το πιλάφι με βασιλομανίταρο αποτελεί ένα πλήρες γεύμα καθώς συνδυάζει τους υδατάνθρακες του ρυζιού και τις πρωτεΐνες των μανιταριών. Περιέχει μια πληθώρα μπαχαρικών, με πρωταγωνιστές τον κουρκουμά που διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και το κάρδαμο, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό φυτό, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε ελαφριά 1 φλυτζάνι του τσαγιού από το πιλάφι και σβήνουμε με 1/2 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί. Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε 3 φλυτζάνια του τσαγιού βρασμένο νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα στην αρχή, το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Για ποιο ελαφρύ αποτέλεσμα παραλείψτε το τσιγάρισμα. Μετά το βρασμό, αφήστε το ~10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε ρυθμίζοντας το αλάτι. Δοκιμάστε το στα γεμιστά ή με κρέας στο φούρνο.
ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ: Το πιλάφι με βασιλομανίταρο αποτελεί ένα πλήρες γεύμα καθώς συνδυάζει τους υδατάνθρακες του ρυζιού και τις πρωτεΐνες των μανιταριών. Περιέχει μια πληθώρα μπαχαρικών, με πρωταγωνιστές τον κουρκουμά που διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και το κάρδαμο, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό φυτό, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε ελαφριά 1 φλυτζάνι του τσαγιού από το πιλάφι και σβήνουμε με 1/2 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί. Όταν εξατμισθεί το κρασί προσθέτουμε 3 φλυτζάνια του τσαγιού βρασμένο νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα στην αρχή, το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Για ποιο ελαφρύ αποτέλεσμα παραλείψτε το τσιγάρισμα. Μετά το βρασμό, αφήστε το ~10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε ρυθμίζοντας το αλάτι. Δοκιμάστε το στα γεμιστά ή με κρέας στο φούρνο.